De eindexamens van een tiental middelbare scholen zijn kwijtgeraakt. 

De scholen vermoeden dat dit komt door de staking van pakketbezorgers van PostNL. Maar PostNL laat in een reactie weten dat dit niet het geval is.

Het gaat om de herexamens, die vorige week zijn afgenomen. De scholen hadden de gecorrigeerde examens al terug moeten hebben, zo zegt de Onderwijsinspectie donderdag.

Vervelende situatie

''Dit is een hele vervelende situatie. We proberen zo snel mogelijk toch de eindcijfers te achterhalen’’, aldus een woordvoerder. Veel scholen hebben deze week of begin volgende week de diploma-uitreikingen.

Examens worden nagekeken door een docent op school en daarna opgestuurd naar een tweede, externe corrector. Deze controleert of de docent op school alles goed heeft nagekeken en stuurt het werk weer terug.

Niet door staking

PostNL zegt dat de examens niet kwijtgeraakt kunnen zijn met de post. ''Eindexamens worden net als aangetekende post, standaard uit het proces gehaald'', zegt een woordvoerder.

De eindexamens zitten volgens hem niet tussen de 48.000 pakketten die door werkonderbrekingen op dinsdag en woensdag niet konden worden bezorgd.