De kans is ''nihil'' dat er woensdag gestolen examens landelijk ongeldig zullen worden verklaard. Dat meldde de Onderwijsinspectie dinsdag. 

''We kijken nu vooral of examens op enkele scholen opnieuw gemaakt zouden moeten worden. Maar zelfs dat is lang niet zeker'', aldus een woordvoerder.

De inspectie focust zich (nog) niet op individuele kandidaten die mogelijk iets met de diefstal te maken hebben.

''Maar als uit bijvoorbeeld politieonderzoek gegevens van individuele leerlingen naar voren komen, dan zou dat natuurlijk tot individuele sancties kunnen leiden. Wij richten ons nu echter vooral op schoolniveau.''

De schoolinspecteuren streven ernaar om woensdag in de loop van de dag uitsluitsel te geven over de 9 gestolen havo-examens, de 4 gestolen vwo-examens en het examen vmbo-t. Inclusief het bij voorbaat ongeldig verklaarde vwo-examen Frans staat de teller nu op 15 ontvreemde examens.

De 14 gestolen examens: havo: aardrijkskunde, Arabisch, Frans, Geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands, natuurkunde. Vwo: Frans, management en organisatie, biologie, scheikunde, Wiskunde A. Vmbo-t: economie.

Overzicht: Woensdag duidelijkheid voor meeste leerlingen

Alles over de eindexamens in ons dossier