De meeste havisten hadden donderdag een rustige ochtend. Slechts 2,5 procent van alle havisten maakte het eindexamen muziek, al was niet elke kandidaat tevreden over zijn prestaties.

Examenkandidaat Lydia Sloot vond het examen goed gaan. "Ik heb vooral een goed gevoel over het eerste deel van het examen. De moeilijkste vragen kwamen na de pauze die in het examen zat."

"Ik vond het vooral moeilijk worden toen we een muziekfragment te horen kregen en vervolgens op een notenbalk aan moesten geven wat de melodie van dat fragment was."

Ook Iris van Dorst is positief gestemd. "Mijn examen ging wel goed, maar soms vond ik dat we iets te weinig tijd hadden om na te denken over een antwoord. Maar de vraagstelling was goed te doen. Al met al denk ik dat ik wel een voldoende heb."

Te weinig les

Joy Gorree dacht daar anders over. "Ik vond het examen verschrikkelijk. 'Schiet mij maar lek', dacht ik tijdens de toets. Ik heb heel weinig en slechte muziekles gehad, dus ik denk dat dat de reden is waarom het zo slecht ging."

Ook Chiara Massaro was niet blij met het examen. "Op een gegeven moment schoten leerlingen bij ons in de zaal in de lach omdat we helemaal niks begrepen van het examen. Ik vond dat we te weinig tijd tussen de vragen door hadden om een antwoord te bedenken."

Goed te doen

Muziekdocent Kees Zonneveld vond het een goed examen. ''Het bevatte een goede afwisseling van vragen. De meeste examenkandidaten vertelden me dat ze hun examen goed hadden gemaakt. Het examen had een goede en makkelijke start. Het tweede deel was echter wat lastiger, de leerlingen moesten veel lezen en sommige vragen konden op verschillende manieren geïnterpreteerd worden."

Donderdagavond waren er slechts 112 klachten ingediend bij het LAKS. 1436 Havisten deden eindexamen muziek. 

Alles over de eindexamens in ons dossier l Lezersfoto's

Eindexamenfoto's uploaden