Het ministerie van Onderwijs ontkent dat de slagingseisen voor midddelbare scholieren de komende jaren nog strenger worden.

Volgens de Telegraaf vindt staatssecretaris Sander Dekker dat de lat voor scholieren de komende jaren nog hoger mag komen te liggen. Het ministerie benadrukt tegenover Scholieren.com echter dat er geen plannen bestaan om de slagingseisen voor middelbare scholieren nog strenger te maken.

"We gaan ervan uit dat we de komende jaren verder kunnen met de eisen van nu", aldus een zegsvrouw van het ministerie.

Tevreden

Volgens het ministerie is Dekker tevreden met de huidige eisen. Scholieren mogen vanaf dit jaar maximaal één 5 halen voor de vakken wiskunde, Engels en Nederlands en sinds vorig jaar al minimaal een 5,5 als gemiddelde op het gehele centrale eindexamen.

"Er zijn geen concrete plannen om die eisen verder op te schroeven", aldus de woordvoerder. "Al neemt dat niet weg dat het belangrijk blijft om de lat hoog te leggen op scholen. Hoe beter leerlingen presteren, hoe meer bagage ze hebben voor hun toekomst.''

Rekentoets

Hoewel de eindexameneisen voorlopig hetzelfde zullen blijven, wordt er volgend jaar wel een verplichte toets ingevoerd die moet bepalen of scholieren ook zonder rekenmachine uit de voeten kunnen. De eerste twee jaar heeft de uitkomst van deze rekentoets nog geen invloed op het resultaat van het eindexamen, vanaf 2015/2016 zakken scholieren bij een onvoldoende op deze test.

Lees meer over de eindexamens in ons dossier

Upload hier je eindexamenfoto's