Vrijdagochtend startten 17.915 vmbo-leerlingen aan het examen aardrijkskunde. Noah Snoek vond het examen heel makkelijk. "Ik was na 50 minuten al klaar."

Noah had veel moeilijkere vragen verwacht. "De vragen waren best simpel, bij de meeste vragen stond ook veel informatie dus dat hielp ook wel. Er waren wel veel vragen, maar de verdeling tussen open en gesloten vragen was wel goed."

Kahly Roose viel het ook op dat de vragen makkelijk waren. "Veel antwoorden kon je ook vinden in de bijlagen, dus ik vond het een erg makkelijk examen. Ik had niet zo goed geleerd want ik was gister jarig, maar heb er een erg goed gevoel over. Het enige wat ik raar vond was dat er geen topografie terugkwam, dat hebben we namelijk wel veel gekregen in de les."

Lastige vraagstelling

Bij Ince Wright ging het niet zo soepel als bij de dames. "Ik vond dit examen wel lastiger dan de oefenexamens die ik gemaakt heb. De manier waarop sommige vragen gesteld werden vond ik lastig. Na anderhalf uur was ik wel al klaar, maar ben wel een beetje teleurgesteld."

Weinig verrassingen

Dat het examen goed te maken was, beaamt docent Kimberley Vonk. "Het examen vond ik vrij gemiddeld, met weinig verassingen. In het begin had ik wel wat minder oppervlakkige vragen verwacht en ook iets meer over Israël, maar dat is vrijwel het enige. Ook waren er vragen waarbij je niet eens een aardrijkskunde-leerling hoefde te zijn om ze te beantwoorden, want je kon de antwoorden zo uit de grafieken halen."

Storing website LAKS

Sterre Teunissen, klachtencoördinator bij het LAKS, meldt dat er nog geen klachten over het examen zijn binnen gekomen. Dit in verband met een eerdere storing van hun website

Eindexamenjournaal dag acht
155
Eindexamenjournaal dag acht

Vanaf woensdag 10 mei vind je het laatste nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen rond de eindexamens in het eindexamendossier van Scholieren.com op NU.nl. Het werk van de bloggers van Scholieren.com is ook te volgen via het kanaal onderaan de voorpagina van NU.nl en via het speciale eindexamen-liveblog.