Zo maken we onze examenberichten

Tijdens de eindexamens publiceren we in het Eindexamendossier op NU.nl dagelijks nieuwsberichten, met daarin reacties op de examens van die dag.

In deze artikelen geven we een indruk van de eerste reacties op die examens. In principe schrijven we voor elk eindexamen, van elk niveau een apart nieuwsbericht. Voor elk bericht spreken we verschillende partijen: een docent, het LAKS, en minimaal drie leerlingen.

Daarnaast houden we een aantal examengerelateerde social media kanalen scherp in de gaten en zijn we via Whatsapp bereikbaar voor tips en nieuwtjes. Ook verschijnt er aan het eind van elke dag een examenjournaal, waarin onze vloggers vertellen hoe zij het examen beleefd hebben. 

Al die meningen bij elkaar vormen een aardig beeld van de moeilijkheid van een examen. Via al onze bronnen horen we meestal snel of er opvallende vragen in het examen zaten.

Disclaimer

Aan de andere kant: het blijven natuurlijk maar een paar leerlingen, en ook een docent kan natuurlijk een mening hebben die afwijkt van wat de meeste kandidaten vinden. 

Daarom bij deze een disclaimer: onze berichten zijn een verzameling van subjectieve reacties, en daarom niet de absolute waarheid. Beschouw onze berichten als een indruk van de reacties van medekandidaten, en word vooral niet bang als ons bericht iets anders zegt dan jouw gevoel.

Media hebben bovendien geen enkele invloed op de normering. Het College voor Toetsen en Examens heeft hier namelijk een gestandaardiseerde werkwijze voor, waarbij ze onder andere overleggen met het LAKS, dat alle klachten verzameld. 

Vanaf woensdag 10 mei vind je het laatste nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen rond de eindexamens in het eindexamendossier van Scholieren.com op NU.nl. Het werk van de bloggers van Scholieren.com is ook te volgen via het kanaal onderaan de voorpagina van NU.nl en via het speciale eindexamen-liveblog.

Lees meer over:
Tip de redactie