Morgen is het dan eindelijk vakantie, maar vandaag moeten de kandidaten met muziek, aardrijkskunde, TeHaTex en NaSk 2 nog een aantal uur de gymzaal in.

"Ik vind het wel vervelend dat iedereen nu al op Facebook berichten zet over het feit dat ze klaar zijn en dat ze gaan feesten", zegt vwo'er Daphne Vergeer. "Zelf moet ze nog aan de bak met aardrijkskunde vanmiddag. "Maar dat moet wel lukken. Ik ben eigenlijk nooit zenuwachtig voor een examen. 

Wisse Lennart is minder optimistisch. "Laten we het over aardrijkskunde maar niet hebben. Ik hoop dat het goed gaat komen, maar ik heb echt geen motivatie meer om te leren.''

Muziek

In de ochtend staat vandaag alleen het examen muziek voor vwo'ers op het programma. De andere kandidaten hebben nog tot 13:30 de tijd om te leren.

Vanmiddag wordt naast aardrijkskunde het examen TeHaTex (tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving) voor havisten afgenomen, waar 4.087 scholieren aan deelnemen. Ongeveer 12.500 vmbo'ers uit de gemengd-theoretische leerweg maken ook nog het examen natuur- en scheikunde 2. 

Morgen, vrijdag 27 mei, is de laatste examendag. Dan worden op alle niveaus allerlei vreemde talen getoetst: Fries, Russisch, Spaans, Turks en Arabisch.