Het wordt langzaam wat rustiger voor de eindexamenkandidaten. Een deel is al helemaal klaar, maar toch zijn er ook nog genoeg die vandaag weer de gymzaal in moeten. Op het rooster staat Grieks, dans, drama, biologie, economie en wiskunde.

2.821 gymnasiasten beginnen de dag met een drie uur durend examen Grieks, waarbij het woordenboek waarschijnlijk weer flink geraadpleegd zal moeten worden. 

Intussen buigen 432 vmbo'ers van de gemengd-theoretische leerweg zich over hun examen drama, en een klein groepje van 71 leerlingen houdt zich bezig met een dansexamen.

In de middag maken zowel de vmbo-leerlingen als de vwo'ers het examen biologie. Vwo'er Myrthe Schooten ziet er erg tegenop. "Biologie is echt mijn dramavak, en dat als laatste examen. Gelukkig is het pas 's middags, dan kan ik de hele ochtend nog leren."

Economie

Lindi de Pater heeft vandaag economie. "Mijn laatste examen. Ik zie er erg tegenop, want ik ben er niet zo goed in. Daarom heb ik gisteravond nog even keihard geblokt, en ga ik vanochtend nog even door."

Job Verberne maakt vanmiddag ook economie, maar maakt zich niet zoveel zorgen. "Ik heb me goed voorbereid en sta een 7,5 voor het vak. Het moet dus wel goedkomen." Daar sluit Anne Lueb zich bij aan. "Economie snap ik altijd super snel, en ik heb de oefenexamens goed gemaakt. Ik ga dus met een goed gevoel mijn laatste examen in, en daarna kan ik me gaan verheugen op Pinkpop."

Wiskunde

236 vmbo-leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg maken vanmiddag hun wiskunde-examen. Veel scholieren van datzelfde niveau hebben het examen al eerder digitaal gemaakt. 

Na vandaag zijn er nog drie examendagen. Daarin komen vooral nog vreemde talen aan bod.