Examendag zes: Nog even doorbijten tot het weekend

Het tweede en laatste weekend in de eindexamenperiode staat voor de deur, maar niet voordat de havisten, vwo'ers en vmbo'ers nog een aantal examens afleggen. Vandaag staan er weer een heleboel vakken op het rooster, waaronder Duits, muziek en maatschappijwetenschappen.

Een klein groepje van 934 vmbo'ers van de richting gemende/theoretische leerweg zitten om 9.00 uur klaar voor hun muziekexamen, waarin ze onder andere naar audiofragmenten moeten luisteren.

Op datzelfde tijdstip starten de havisten met Duits, terwijl 3.387 vwo'ers veel zullen moeten schrijven bij maatschappijwetenschappen. 

Vwo'er Cas Brulot heeft maatschappijwetenschappen gekozen als examenvak. "Dit examen staat bekend als een van de moeilijkere examens. Je moet heel veel theorieën uit je hoofd leren en deze dan ook nog eens kunnen toepassen. Dat kost veel tijd. Maar je weet dat je een voldoende kunt halen als je gewoon goed leert."

In de middag buigen maar liefst 46.386 vmbo'ers zich over economie, en 150 vmbo'ers van de basisberoepsgerichte leerweg maken Engels. 

Bioliogie en natuurkunde

Ook staat er voor 25.907 havisten biologie op het programma. Dalila Abdelkhalek ziet daar tegenop. "Ik vind het spannend, biologie is niet mijn beste vak. Ik heb gisteren nog een lange avond gehad."

Jitze Kiestra maakt vanmiddag, net als 19.918 andere vwo'ers, het examen natuurkunde. Hij heeft er wel vertrouwen in. "Natuurkunde is een sterk vak van me. De onderdelen waar ik minder goed in ben, komen gelukkig niet zo vaak voor."

Na vandaag moeten de eindexamenkandidaten nog één week doorzetten: vrijdag 27 mei zijn de examens afgelopen.

Tip de redactie