Veel vmbo'ers in actie op examendag vier

Een drukke examendag vandaag. Alle 88.191 scholieren van vmbo-gt en vmbo-kb moeten woensdagmiddag hun Engelse examen maken.

De vmbo’ers die ook geschiedenis doen moeten ’s ochtends al aan de bak. Daarnaast staat er voor havisten filosofie en management & organisatie op het programma, en voor vwo'ers TeHaTex en wiskunde. 

Voor het Engels examen zijn de meeste vmbo-leerlingen niet bang. "Je moet een tekst lezen en een brief schrijven en dat kan lastig zijn, maar ik heb vertrouwen, je kunt er toch niet meer voor leren", aldus Jissie Aukema. "Het is een kwestie van goed slapen en concentratie, dan komt het wel goed."

Filosofie wordt een zware dobber, denkt havist Simone de Canne. "Het is echt belachelijk veel stof, ik weet niet hoe ik dat ooit uit mijn hoofd had moeten kennen. Maar we zullen zien, ik ga mijn best doen!" 

Optimistisch

Ook management & organisatie is voor veel leerlingen spannend. "Ik ga nog één keer alles doornemen en dan ga ik er gewoon voor", zegt havist Cas Christiaans optimistisch. 

2.303 vwo'ers maken woensdagochtend het examen TeHaTex (tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving). Daarna moeten alle vwo'ers aan de bak met wiskunde: zowel wiskunde A, wiskunde B en wiskunde C staan op het rooster. Van deze examens wordt op sommige scholen een pilotversie afgenomen. 

De eindexamens duren nog tot 27 mei.

Tip de redactie