Acht verschillende examens op programma derde examendag

Na een lekker lang Pinksterweekend mogen veel eindexamenkandidaten vandaag weer aan de slag. Op deze dinsdag staan er maar liefst acht verschillende examens op het programma.

9.186 vmbo-gt’ers wagen zich aan beeldende vorming en vmbo-bb maakt vandaag economie. Voor alle examenkandidaten vmbo-gt en vmbo-kb is het vandaag tijd voor Nederlands. Spannend? Scholier Jissie Aukema vindt van niet. "Ik ben niet echt bang voor dit examen en heb bovendien goed geoefend", vertelt ze. 

Verder is het een belangrijke dag voor alle havisten en vwo’ers die geschiedenis doen. In totaal zitten bijna 55.000 leerlingen om 09.00 uur stipt in de examenzaal voor een toets die altijd weer zorgt voor klamme handjes. Havist Martijn Tamis ziet wel een beetje tegen geschiedenis op. "De kenmerkende aspecten zijn nieuw en ik weet niet precies wat ik daarvan moet verwachten, maar gelukkig kan ik nog drie dagen leren."

11.803 havisten buigen zich om 13.30 uur over het eindexamen Frans en voor alle 38.833 vwo’ers is het ’s middags tijd voor Engels. Het begin van een drukke week, maar we hebben alle vertrouwen in jullie. Zet 'm op!

Tip de redactie