Vol programma op tweede examendag

Na een relatief rustige opstartdag, barsten de eindexamens vrijdag echt los. Op de dag voor het Pinksterweekend staan vijf verschillende vakken op het programma. 

Alle drie de verschillende vmbo-niveaus maken vanmiddag het examen Frans. 

Voor ruim 21.439 havisten is vrijdag een lange dag. Ze starten met het examen aardrijkskunde, waarna ze in de middag ook nog het examen Nederlands moeten maken.

Lindi de Pater ziet op tegen Nederlands. "Ik verwacht een moeilijk examen. Dit jaar is het examen namelijk anders. Er gaan meer vragen over verbanden leggen tussen alinea's en dat heb ik minder goed kunnen oefenen uit vorige jaren." 

Ook Dalila Abdelkhalek is niet erg zelfverzekerd over het Nederlands examen. "Na het eindexamen natuurkunde van gisteren dat een beetje tegenviel, ga ik nog wat extra voorbereiden door wat examenteksten door te nemen."

Spannend

Om 9.00 uur zijn 4.791 vwo'ers gestart met kunst, en ruim twintiguizend vwo'ers maken 's middags scheikunde. "Ik ga nog minimaal één proefexamen scheikunde maken", vertelt Ian van de Wetering. Scheikunde vindt hij een van zijn moeilijkere vakken. "Het wordt wel spannender dan Nederlands gisteren. Maar wie weet, het kan alle kanten op."

Na vandaag hebben de kandidaten een lang weekend om zich voor te bereiden op de tweede examenweek. De examens eindigen op 27 mei.

Tip de redactie