Acht examenkandidaten vloggen over de examens

Donderdag beginnen de eindexamens. Deze acht examenkandidaten vloggen over hoe zij de eindexamens beleven. De vlogs worden gebundeld en verschijnen in een dagelijks Eindexamenjournaal op NU.nl en op Scholieren.com.

Casper, 5 havo

"Ik doe dit jaar eindexamen havo, maar kijk nog wel een beetje op tegen geschiedenis. Al die jaartallen die je uit je hoofd moet leren."

Martina, 5 havo

"Ik doe dit jaar havo-eindexamen. Ik vrees het meest voor het examen economie. Dat is zo ingewikkeld, ik heb spijt dat ik dat vak gekozen heb. Tijdens mijn examens moet ik goede punten halen, want ik wil hierna nog vwo gaan doen. Daarvoor moet ik een zeven gemiddeld staan."

Maha, 4 vmbo-gt

"Ik doe dit jaar examen vmbo. Ik heb nog geen idee wat ik wil studeren, daarom ga ik volgend jaar nog havo doen. Ik leer extra hard, want ik heb voor de havo wel een hoog eindgemiddelde nodig. Dat wordt dus nog spannend, vooral omdat ik Duits echt verschrikkelijk vind."

Chanou, 6 vwo

"Ik doe eindexamen vwo en heb veel bètavakken. Ik heb me al best goed voorbereid en wat examens geoefend, dus ik denk dat het wel goed moet komen!"

Ceren, 6 vwo

"Ik doe voor de tweede keer eindexamen, vorig jaar ben ik helaas gezakt. Dit jaar moet het daarom lukken! Ik wil vooral afrekenen met alle bètavakken in mijn profiel, niet mijn favoriete vakken."

Annelinde, 4 vmbo-kb

"Ik doe eindexamen vmbo kader, dus ik heb al een aantal examens achter de rug. Alleen biologie en wiskunde staan me nog te wachten. Biologie is wel een uitdaging, daar moet ik me nog even goed in verdiepen."

Maaike, 5 havo

"Ik doe havo-eindexamen en ben er best zenuwachtig voor. Ik heb al veel geoefend en ook veel Samengevat-bundels gelezen, dus ik ben wel goed voorbereid."

Wayne, 6 vwo

"Ik ga op zich met vertrouwen de examens in, alleen vakken met veel cijfers vind ik erg lastig. Wiskunde is bijvoorbeeld niet mijn sterkste punt."


Vanaf donderdag 12 mei vind je het laatste nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen rond de eindexamens in het eindexamendossier van Scholieren.com op NU.nl. Het werk van de bloggers van Scholieren.com is ook te volgen via het kanaal onderaan de voorpagina van NU.nl.

Tip de redactie