De twee kandidaten voor de Egyptische presidentsverkiezingen zijn zaterdag hun campagnes begonnen. 

Abdel-Fattah el-Sisi, de oud-legerleider die de eerste democratisch gekozen president Mohammed Mursi verdreef, begon zijn campagne op Twitter.

''Ik roep jullie op om harder te werken en ook spreek ik jullie aan op onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zijn allen verantwoordelijk voor Egypte'', aldus zijn tweet.

Sisi, de verwachte winnaar, wordt gezien als de sterke leider, die Egypte kan leiden in de 'strijd tegen terreur'. Sinds Mursi werd afgezet, is het land regelmatig het toneel van gewelddadigheden tussen aanhangers en tegenstanders van Mursi, leider van de inmiddels verboden Moslimbroederschap.

'Oud, zwak land'

Zijn linkse uitdager, veteraan Hamdeen Sabahi, was al eerder presidentskandidaat; in 2012 werd hij derde. Hij sprak tijdens een persconferentie dat hij niet wil dat Egypte als ''een oud, zwak land'' wordt gezien. ''Wij hebben het recht op een jonge, sterke staat.''

Ook Sabahi gebruikt Twitter om het electoraat te bereiken. Hij noemt de verkiezingen ''een manier om de revolutie naar de regering te brengen''. Hij belooft de levensstandaard in de sloppenwijken te verhogen en het minimumloon op te krikken naar 1200 Egyptische ponden (zo'n 123 euro).

Op 26 en 27 mei gaan de Egyptenaren naar de stembus.