Op de bezittingen van meer dan vijfhonderd leiders van de Egyptische Moslimbroederschap is dinsdag beslag gelegd. 

Dat heeft het Egyptische ministerie van justitie bekendgemaakt. Ook op de eigendommen van de afgezette president Mohammed Morsi rust een beslag.

De Broederschap, waar Morsi uit voortkomt, wordt stevig aangepakt door de nieuwe Egyptische regering. De beweging is aangemerkt als terreurorganisatie en zou verantwoordelijk zijn voor een golf aanslagen op de veiligheidsdiensten.

Bewijzen werden echter niet gepresenteerd. In een verklaring op Facebook zei legerwoordvoerder Ahmed Mohammed Ali dinsdag dat 'de strijdkrachten niet toe zullen staan dat donkere krachten en terrorisme de zonen van het Egyptische volk terroriseren'.

Familie

Volgens ministeriewoordvoerder Abdel-Azim el-Ashri heeft dinsdag een speciale commissie opdracht gegeven om beslag te leggen op de roerende en onroerende goederen van 572 Moslimbroeders. Een andere bron bij het ministerie zei dat Morsi en zijn familie ook worden aangepakt, evenals leden van het uitvoerend orgaan van de Broederschap.

Op de lijst staan verder mensen die zijn aangeklaagd voor het aanzetten tot geweld en mensen tegen wie een onderzoek loopt of tegen wie een onderzoek wordt voorbereid.

Ontkennen

De Moslimbroeders ontkennen iets met de aanslagen te maken hebben. Bovendien hebben moslimextremistische groepen de aanslagen opgeëist. De leden van de Broederschap protesteren nog bijna dagelijks tegen het afzetten van Morsi.