Aanslag op politiebureau in Egypte

Bij een bomaanslag op een hoofdbureau van de Egyptische politie in de stad Mansoura, in het noorden van het land, zijn woensdagochtend zeker één dode en 28 gewonden gevallen. 

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

De nog onbekende daders gooiden de bom uit een passerende auto in Mansoura, dat ten noorden van de hoofdstad Caïro ligt. Zeker vijf van de gewonden zouden politieagenten zijn.

De explosie deed zich voor na een dag van botsingen tussen tegenstanders en aanhangers van de afgezette Egyptische president Mohamed Mursi. Daarbij kwamen negen mensen om het leven.

Bij gewelddadigheden tussen aanhangers en tegenstanders van de afgezette president Mohamed Mursi kwamen woensdagochtend twee mensen om het leven.

Sinds de afzetting van Mursi 3 weken geleden zijn zeker 100 mensen omgekomen in het geweld, van wie 14 in de afgelopen 2 dagen.

De Moslimbroederschap van Mursi zegt dat ze wil doorgaan met protestacties totdat Mursi weer teruggekeerd is als president. De aanhangers van Mursi wijzen erop dat hij democratisch was gekozen en dat zijn afzetting door het leger onwettig is.

Overzicht: Egyptenaren dwingen opnieuw vertrek president af

Achtergrond Mursi l Achtergrond Mansour l Dossier Egypte

Lees meer over:
Tip de redactie