Zeven doden bij betogingen Caïro

Zeven aanhangers van de afgezette pressident Mursi van Egypte zouden dinsdag in Caïro zijn doodgeschoten door de politie.

De Moslimbroederschap berichtte dat de politie betogers heeft aangevallen op het al-Nahdaplein en daarbij vijf demonstranten heeft gedood. Voorts zijn twee betogers bij rellen voor een politiebureau in de wijk Nasr-City doodgeschoten.

Nog eens 33 mensen zijn gewond geraakt, meldt Reuters.

De website van de krant al-Ahram meldde zes doden. Die zijn volgens al-Ahram dinsdag gevallen bij botsingen tussen voor- en tegenstanders van Mursi.

Het ministerie van Gezondheid sprak van 9 doden en 86 gewonden sinds maandagmiddag. Veel aanhangers van Mursi zijn ook bijeen in de oostelijke wijk Nasr-City.

Mursi's 'broeders' willen dinsdag weer gaan betogen na de iftar, de maaltijd na zonsondergang die het dagelijkse vasten breekt tijdens de maand ramadan.

Afgezet

Mursi werd op 3 juli afgezet door het Egyptische leger. Hij wordt door de militairen op een onbekende plek vastgehouden. 

Zijn aanhangers eisen dat hij weer als president terugkeert en demonstreren dagelijks. Na het afzetten van Mursi zijn al zeker honderd doden gevallen.

Overzicht: Egyptenaren dwingen opnieuw vertrek president af

Achtergrond Mursi l Achtergrond Mansour l Dossier Egypte

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie