CAÏRO - Protesterende moslims zijn vrijdag in Caïro slaags geraakt met de politie die hen wilde tegenhouden toen ze richting de Amerikaanse ambassade wilden.

De politie werd bekogeld met stenen. In reactie gebruikte de politie traangas en wierp stenen terug. De demonstranten gooiden een auto op zijn kant.

Moslims in diverse Arabische landen protesteren al enige dagen bij diplomatieke vestigingen van Amerika vanwege een anti-islamfilm die in de Verenigde Staten is gemaakt.

Vreedzame demonstraties

De Moslim Broederschap heeft opgeroepen tot vreedzame demonstraties voor de moskeeën vrijdag na het middaggebed. Vooruitlopend daarop had de politie in de Egyptische hoofdstad het Tahrirplein schoongeveegd. Kort daarna keerden demonstranten echter terug en ontstonden rellen. De weg naar de ambassade van de VS is met grote blokken afgesloten.

Ook in de hoofdstad van Jemen, Sanaa, blokkeerde de politie vrijdag demonstranten die daar naar de ambassade van de VS wilden. Dat leidde vooralsnog niet tot onlusten. Donderdag kwam een demonstrant in Sanaa om toen er rellen uitbraken.

Alle berichten over Egypte en de onrust in het Midden-Oosten