NIEUWEGEIN - Het automatiseringsbedrijf Ordina heeft vorig jaar minder winst behaald. De nettowinst daalde met 11 procent tot 25,8 miljoen euro. Dit komt vooral door afschrijving van goodwill op overnames, zo maakte de onderneming dinsdag bekend. In 2005 kwam bovendien een belastingmeevaller van ruim 5 miljoen euro in de boeken terecht.

De omzet steeg met 19,5 procent tot ruim 530 miljoen euro. De onderneming uit Nieuwegein mikte zelf op een omzet van 525 miljoen tot 540 miljoen euro.

De omzet kwam iets onder de gemiddelde analistenverwachting van 537 miljoen euro uit. Ook het bedrijfsresultaat exclusief afschrijvingen en een pensioenbate van ruim 43 miljoen euro was iets lager dan verwacht.

Marktaandeel

Ordina stelt desalniettemin "met trots" zijn jaarresultaten te presenteren. De onderneming is er naar eigen zeggen opnieuw in geslaagd om marktaandeel te winnen. Ook wijst het bedrijf op de omzetgroei van 12 procent die op eigen kracht is behaald bij de kernactiviteiten.

Ordina trok vorig jaar bijna 129 miljoen euro uit voor de overname van bedrijven die zich richten op gespecialiseerde ict-dienstverlening. Het bedrijf wil zo sneller groeien. Dit jaar wil de automatiseerder uitkomen op een omzet van 660 miljoen tot 690 miljoen euro. Het bedrijf verwacht een bedrijfsresultaat exclusief afschrijvingen van 60 miljoen tot 67 miljoen euro.