AMSTERDAM - Per 1 januari is het niet meer mogelijk om via abonnementen op PCM-kranten gratis te internetten. Uitgever PCM trekt de stekker uit alle zogenoemde webdiensten. De kranten raden hun abonnees aan om een abonnement af te sluiten bij Planet Internet, aldus Webwereld.

PCM heeft dit besluit genomen omdat de belangstelling onder abonnees voor gratis internet- en emaildiensten via de kranten tegenviel. De diensten brachten daardoor te weinig geld in het laatje.

PCM begon met het aanbieden van gratis internet om de concurrentie aan te gaan met andere gratis internetaanbieders, zoals Zonnet en Freeler.

De uitgever kondigde in september dit jaar al een flinke bezuiniging bij de internetafdeling PIM aan. Als gevolg daarvan trok PCM al de stekker uit de nieuwssite En.nl, Consuweb en reissite Bekpek. Nu zijn de webdiensten van de kranten aan de beurt.

Daarnaast gaat de directie minder geld uitgeven aan de internetredacties van de kranten. "Het aanbod van artikelen uit de krant wordt hierbij beperkt, maar tegelijkertijd worden onderdelen toegevoegd die niet of minder volledig in de krant zijn te vinden", zo voorspelt de hoofdredactie van NRC Handelsblad op de site

/NETPCM bezuinigt op internetactiviteitenNieuwssite EN.nl van PCM vrijdag dicht