UDEN - De omzet van slaapkamerbedrijf Beter Bed is in het vierde kwartaal van 2002 blijven dalen. Het bedrijf verkocht 7 procent minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Daardoor kwam de omzet over heel 2002 ook 7 procent lager uit, op 222 miljoen euro.

Beter Bed handhaaft de winstverwachting. Het resultaat over de tweede helft van het jaar zal 'marginaal beter' zijn dan over de eerste zes maanden. Toen boekte Beter Bed een resultaat van 0,1 miljoen euro.

Er is nog geen herstel zichtbaar in de vraag slaapkamerproducten, aldus Beter Bed vrijdag. In het vierde kwartaal verslechterde de marktomstandigheden vooral in Duitsland. In Nederland kwamen aan het einde van het jaar iets meer bestellingen binnen.

Beter Bed is de houdstermaatschappij van de gelijknamige winkels in Nederland en Duitsland, maar ook van de ketens Matratzen Concord (actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italie) en Dormael (Nederland). Daarnaast verkoopt het bedrijf artikelen via andere ondernemingen.