ZEIST - De industrieel toeleverancier Kendrion heeft vorig jaar ondanks de hoge grondstofkosten meer winst geboekt. De reorganisatie bij het onderdeel Automotive Metals begint zijn vruchten af te werpen.

De nettowinst steeg met 14 procent tot 14,3 miljoen euro, meldde Kendrion dinsdag. De omzet groeide met 9 procent naar 568,5 miljoen, terwijl het bedrijfsresultaat toenam met 12 procent tot 25,1 miljoen euro.

Aandeelhouders

Kendrion heeft besloten over het afgelopen jaar geen dividend uit te keren aan de aandeelhouders. Het bedrijf wil zijn financiële huishouding eerst op orde krijgen. Na enkele magere jaren wist Kendrion in 2005 het tij te keren.

Vorig jaar zijn de resultaten verder verbeterd, hoewel de resultaten werden gedrukt door de hoge koperprijzen. Kendrion Electromagnetic, onderdeel van de divisie Industrial Components, maakt onder meer aandrijfapparatuur voor liften en deuren.

Winstprognose

Voor dit jaar geeft Kendrion geen concrete winstprognose. Wel is de onderneming positief gestemd over de marktomstandigheden. Na enkele reorganisaties en verkoop van verlieslatende onderdelen acht Kendrion bovendien de tijd rijp om op overnamepad te gaan. Het bedrijf heeft daarvoor van de banken 30 miljoen euro ruimte gekregen.

Kendrion is genoteerd aan de lokale markt van Amsterdam. Om het aandeel interessanter te maken voor institutionele beleggers, wil het bedrijf een omgekeerde aandelensplitsing doorvoeren, waarbij elke tien aandelen in het bedrijf worden samengevoegd tot één aandeel. Kendrion sloot maandag op 2,19 euro.