DEN HAAG - Het vervoersbedrijf Arriva krijgt opnieuw een boete van de provincie Zuid-Holland. Het gaat om een bedrag van 25.000 euro, opgelegd wegens de problemen met het stadsvervoer in Dordrecht. Dat maakte de provincie Zuid-Holland vrijdag bekend.

Vorige week kreeg Arriva al een boete van 125.000 euro van de provincie omdat een groot aantal ritten in Dordrecht niet of slechts gedeeltelijk was gereden, de punctualiteit slecht tot zeer slecht was en de dienstverlening kampte met "een groot aantal kwalitatieve tekortkomingen".

Taxibusjes

De meest recente boete houdt verband met de capaciteitsproblemen met taxibusjes in Dordrecht in januari. In die maand zette Arriva op een aantal lijnen in de avonduren busjes in met een capaciteit van acht personen. Dat leidde er regelmatig toe dat klanten toegang werd geweigerd, aangezien de bus al vol zat. Ook namen chauffeurs te veel passagiers mee, om maar geen nee te hoeven verkopen aan wachtende klanten.

Gedeputeerde Martin Huls van Mobiliteit noemt de situatie met de busjes "onacceptabel en onthutsend". Inmiddels heeft Arriva maatregelen genomen om meer ellende te voorkomen. Zo rijden er tot 23.30 uur weer stadsbussen op een aantal lijnen die in januari in de avond alleen werden bediend met taxibusjes.

Compensatie

Het boetegeld komt ten goede aan de klanten van Arriva. Zij krijgen enige vorm van compensatie voor de problemen in de afgelopen tijd. Arriva kon vrijdagmiddag nog niet reageren op de nieuwe boete.