HAMBURG/FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is donderdagochtend getroffen door een staking van haar personeel op de Duitse luchthavens. De onderneming heeft al 37 vluchten moeten schrappen en dit aantal zal waarschijnlijk oplopen tot vijftig, zo verklaarde een woordvoerder. Circa 5000 passagiers zijn daarvan de dupe.

Personeelsleden legden tussen 05.00 en 08.00 uur het werk neer uit protest tegen het mislukken van de onderhandelingen tussen de Lufthansa-directie en de vakbond Ver.di over meer loon. Ver.di eist voor de 52.000 Lufthansa-werknemers een loonsverhoging van 9 procent en een aandeel in de winst, terwijl de directie vanwege de malaise in de luchtvaart niet verder wil gaan dan 2,4 procent.

De luchthavens in Frankfurt, München, Hamburg, Keulen, Düsseldorf, Berlijn en Stuttgart kregen te maken met de acties. Het ging om zogenoemde waarschuwingsstakingen. Die kunnen leiden tot een grote staking als de strijdende partijen er de komende tijd niet uitkomen.

Lufthansa verwacht dat in de loop van donderdagmiddag het vluchtschema weer op orde is. Het merendeel van de geschrapte vluchten had een binnenlandse bestemming.