ENSCHEDE - Werknemers van Grolsch dreigen de directie met acties. De vakbond FNV Bondgenoten stelt de directie van de bierbrouwerij een ultimatum over het cao-bod. Dat heeft woordvoerder Toon Wennekers van FNV Bondgenoten vrijdag aangekondigd.

Het ultimatum ligt maandag op de burelen van de Grolsch-directie, waarna deze twee dagen de tijd heeft op haar eindbod terug te komen. De vakbond eist een loonsverhoging van 3 procent die binnen een jaar moet worden uitbetaald. Grolsch is bereid tot een loonsverhoging van 4 procent over een langere periode: achttien maanden. Verder is de directie van zins om het personeel deze CAO één ATV-dag in te laten leveren tegen een compensatie van 0,25 procent.

Het personeel ziet niets in deze maatregel. Volgens de woordvoerder van FNV Bondgenoten staan alle 150 leden achter acties. 60 Procent van de productiemedewerkers bij Grolsch is lid van de bond. Er is al een actiecomité gevormd dat onderzoekt welke acties mogelijk zijn. Werkonderbrekingen worden zeker niet uitgesloten.

Grolsch reageert rustig op het dreigement van de vakbond. "De insteek van Grolsch en de bonden is om eruit te komen. Bij de ene cao-onderhandelingen lopen de gesprekken wat stroever dan bij een andere keer."

Als het personeel actie voert, is dat de eerste keer in de historie van Grolsch.