DEN BOSCH - Bouwbedrijf Heijmans gaat in opdracht van Rijkswaterstaat de snelweg A2 tussen Culemborg en Deil verbreden. Met de opdracht is 85 miljoen euro gemoeid. Dat maakte Heijmans maandag bekend.

Het gaat voorlopig om een uitbreiding van de A2 van twee naar drie rijstroken in beide richtingen over een lengte van 12 kilometer. In het contract staat ook een optie op de mogelijke verbreding naar vier rijstroken. Voor die verbreding is de procedure echter nog niet afgerond.

Viaducten

Voor de verbreding worden drie viaducten, bij Geldermalsen, Beesd en Culemborg, gesloopt en opnieuw gebouwd. Ook de brug over de Linge moet gesloopt en opnieuw aangelegd worden. Op het knooppunt Deil komen een nieuwe fly-over en onderdoorgang.

Verder legt Heijmans onder meer nieuwe geluidsschermen, verlichting, verkeerssignalering en bewegwijzering aan. Het bedrijf verwacht het project in augustus 2010 op te leveren. Dat is ruim vier maanden voor de uiterste opleverdatum.

Coördinatie

De nieuwe groep Heijmans Infra Geïntegreerde Projevten (HIGP) coördineert het bouwproject. Daarnaast zijn de onderdelen Wegenbouw, Beton- en Waterbouw, Techniek & Mobiliteit en Infra Techniek bij het project betrokken.