WASHINGTON - Het ziet ernaar uit dat werknemers van de Amerikaanse motorfietsenfabrikant Harley-Davidson snel weer aan het werk gaan. Ze legden begin deze maand het werk neer uit onvrede over een voorgenomen aanpassing van hun arbeidsovereenkomst.

Onderhandelingen tussen de bonden en de directie van Harley-Davidson hebben nu een akkoord opgeleverd, zo meldde de fabrikant zaterdag. Bijzonderheden zijn niet bekendgemaakt.

De bonden zullen het resultaat van de onderhandelingen nu aan hun leden voorleggen. Bij de fabriek van Harley-Davidson in de staat Pennsylvania zijn 2800 mensen in dienst.

Pensioen

De directie van de motorfietsenfabriek had veranderingen voorgesteld in de salariëring en een reeks secondaire arbeidsvoorwaarden. Die zouden nodig zijn omdat de kosten voor pensioenen en gezondheidszorg oplopen.

Zonder aanpassingen zou de concurrentiepositie van Harley-Davidson verzwakken, is de opvatting van het bedrijf. Volgens analisten heeft de staking in Pennsylvania Harley-Davidson per dag 11 miljoen dollar aan omzet gekost. Ook de toeleveranciers van het bedrijf hebben hinder gehad van de stakingsacties.