DEN BOSCH - Het overgrote deel van de 1200 buurtbuschauffeurs in West- en Noordoost-Brabant staakt vrijdag weer. Overleg tussen de buurtbusverenigingen, de busmaatschappijen Arriva en Veolia en de provincie Noord-Brabant heeft de partijen donderdag nog onvoldoende tot elkaar gebracht.

Dat legde voorzitter Jan Kuppens van Buurtbus Brabant vrijdagochtend uit. De Brabantse buurtbuschauffeurs begonnen hun staking donderdag.

Onkostenvergoeding

De vrijwilligers zijn boos omdat vooral Veolia (voorheen BBA) sinds het begin van dit jaar erg zuinig is met de onkostenvergoeding en de bijdragen voor de leuke extraatjes zoals een kerstpakket of een uitstapje. Ze vermoeden dat dat te maken heeft met een scherpe inschrijving bij de aanbesteding; ze willen dat alles bij het oude blijft.

De staking treft enkele duizenden mensen in de kleine dorpen in de provincie. Vorige maand legden buurtbuschauffeurs in het oosten van de provincie het werk ook al dagenlang neer. Toen wegens ontevredenheid over de aansturing van de organisatie in de nieuwe situatie.