BRUSSEL - De Belgische bierbrouwer Interbrew zegt een vervalst document in handen te hebben gekregen op grond waarvan eerder deze week speculaties in de wereld kwamen dat het zijn Zuid-Afrikaanse branchegenoot South African Breweries (SAB) wil overnemen. Het document werd anoniem aan de pers bezorgd, zo heeft Interbrew vrijdag laten weten.

Woensdag meldde de Britse zakenkrant Financial Times dat Interbrew van plan is een overnamebod uit te brengen op SAB. Het Belgische concern liet daarop weten wel interesse in de Zuid-Afrikaanse brouwer te hebben, maar dat een bod op korte termijn niet is te verwachten. Het sprak van pure speculatie.

Het betreffende document lijkt echt te zijn, aldus Interbrew. Het bevat delen van een werkdocument dat externe adviseurs hebben opgesteld voor de jaarlijkse analyse van de wereldbiermarkt en de grote partijen op die markt. Interbrew zegt dat document van tevoren niet gezien te hebben.

Enkele onderdelen van het document zijn regelrecht verzonnen of op een misleidende manier aangepast, zodat de indruk wordt gewekt dat Interbrew binnenkort een overnamebod op SAB doet. De Belgische brouwer heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht.

/ECONOMIE'Interbrew aast op South African Breweries'