DEN HAAG - Directeur Peter Paul de Vries verlaat de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De luis in de pels van menig bestuursvoorzitter van beursgenoteerde ondernemingen stopt op 1 oktober 2007. Dat heeft de VEB woensdag laten weten. De beleggersvoorman is dan achttien jaar in dienst geweest bij de vereniging.

De raad van toezicht van de VEB betreurt de beslissing van De Vries, maar heeft er tegelijkertijd begrip voor dat hij zich na achttien jaar "op nieuwe uitdagingen wil storten". De Vries heeft nog geen idee wat hij na oktober gaat doen.

De Vries werd in 1995 directeur van de VEB. De grootste successen van hem waren onder meer de rol van de vereniging bij de schikking tussen supermarktconcern Ahold en beleggers ter waarde van 1,1 miljard dollar. Via de VEB werden 180.000 Nederlandse claims ingediend. Verder was De Vries kernlid van de commissie die de Code Tabaksblat opstelde over goed ondernemingsbestuur.

De Vries liet zich vaak zien tijdens aandeelhoudersvergaderingen, waar hij zich buitengewoon kritisch opstelde tegenover de bestuurders.