DEN HAAG - Bij KPN lijkt de bezem niet alleen over de werkvloer te worden gehaald. Ook aan de top van het telecomconcern verdwijnen arbeidsplaatsen. De raad van bestuur wil de bedrijfsonderdelen directer gaan aansturen. Hierdoor is er geen plaats meer voor de divisiedirecteuren in het bedrijf.

KPN maakte donderdag in het kader van de nieuwe strategie bekend dat twee divisiedirecteuren opstappen. Per 1 februari verlaat A. van der Veer-Vergeer van IP/Data (bedrijfscommunicatie) het concern, waarna bestuurder M. Pieters de leiding over haar divisie zal overnemen.

Verder wordt met ingang van 1 januari C. van den Heijkant van Telecommerce benoemd tot directeur KPN Mobile Nederland. Zijn divisie komt onder verantwoordelijkheid van bestuurder L. Roobol. Die heeft nu al de leiding over de Vaste Netdiensten.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de nieuwe koers al ingezet met het aftreden van P. Smits als bestuursvoorzitter. Deze kreeg toen als lid van de raad van bestuur de directe leiding over de divisie KPN Mobile.

"Zo maak je bestuurders ook echt direct verantwoordelijk en kunnen ze sneller aansturen", lichtte een woordvoerder toe. Bovendien werkt het efficiënter. "Extra laagjes kosten extra tijd, maar ook extra geld."