EINDHOVEN - Vrachtwagenproducent DAF wil de komende jaren flink uitbreiden. Bij de vestiging in Eindhoven komt er plaats voor duizend tot tweeduizend nieuwe werknemers. Dat meldde Omroep Brabant zondag.

De plannen werden bekendgemaakt door Aad Goudriaan, bestuursvoorzitter van DAF Trucks. Tegen Omroep Brabant zei hij dat DAF dit jaar 25 miljoen euro extra wil steken in investeringen. De bestuurder wil de productie in Eindhoven opschroeven, van 180 vrachtwagens per dag naar 300 in de toekomst.

Bij DAF was zondag niemand aanwezig om de plannen toe te lichten. Per eind vorig jaar telde de fabriek in Eindhoven ruim 5100 werknemers. Naast Eindhoven is DAF ook actief in het Vlaamse Westerlo. Deze fabriek biedt werk aan bijna 2200 mensen. Andere dochters van DAF tellen nog eens bijna zevenhonderd werknemers.

Vorig jaar juli kondigde DAF al een forse uitbreiding aan in Westerlo. DAF liet toen weten dat er 54 miljoen euro extra zou worden gestoken in een fabriek voor assen en cabines. De vrachtwagenfabrikant zei toen bijna driehonderd nieuwe werknemers aan te kunnen trekken. Dat zou onderdeel uitmaken van het streven om het marktaandeel in Europa uit te breiden van 15 naar 20 procent.