AMSTERDAM - Endemol wordt op 14 februari 2007, de dag van de buitengewone aandeelhoudersvergadering waar toestemming wordt gevraagd voor de acquisitie van Endemol Frankrijk, officieel te koop gezet door grootaandeelhouder Telefonica. Dat meldt de Financial Times vrijdag op basis van 'mensen bekend met de situatie'.

Telefonica, dat zo'n 75 procent in Endemol bezit, heeft deze activiteiten vorig jaar nog bestempeld als niet-kern. Analisten speculeerden al maanden op de fusie tussen Endemol en de Franse activiteiten, waarna de Spaanse grootaandeelhouder haar hele belang in het concern tegelijk kan verkopen.

Het bedrijf achter Big Brother en Deal or No Deal kondigde begin dit jaar de aankoop van Endemol Frankrijk aan. De transactie waardeert Endemol Frankrijk op maximaal 450 miljoen euro. Merrill Lynch is volgens de zakenkrant aangesteld als begeleidende bank.

De potentiële kopers zijn John de Mol en investeringsmaatschappijen, maar ook een buy-out door het management behoort tot de mogelijkheden, schrijft de Financial Times.