RIJSWIJK - Luchthaven Schiphol krijgt er dit voorjaar een prijsvechter bij. De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Express gaat vanaf 30 maart dagelijks naar Rome vliegen.

De vluchten kunnen worden geboekt bij BudgetAir, dat eigendom is van de Nederlandse reismagnaat John Fentener van Vlissingen. Hij bevestigde zaterdag dat het contract met Virgin komende woensdag wordt ondertekend. Vanaf Schiphol vliegen nu al twee prijsstunters: EasyJet en Basiq Air. Zij vormen een geduchte concurrent voor de KLM, dat afgelopen week nog met een winstwaarschuwing kwam.

Fentener van Vlissingen verklaarde dat zijn bedrijf de afgelopen tijd heeft geëxperimenteerd met goedkope rendabele vluchten. De resultaten waren volgens hem bevredigend. De bedoeling is dat er naast Rome nog vijf of zes goedkope bestemmingen in Europa bijkomen. Bijzonderheden daarover zullen in februari of maart bekend zijn.

Fentener van Vlissingen onderzoekt ook of er een goedkope rendabele vlucht op New York mogelijk is. Met Singapore Airlines is een proef gedaan waarbij mensen in één dag en voor weinig geld op en neer konden vliegen. Ook deze opzet bleek rendabel. Tot nu toe richtten de prijsvechters zich alleen op Europese bestemmingen.