AMSTERDAM - Uitgever PCM en telecomconcern KPN willen gezamenlijk een gratis krant beginnen. Dat meldt het AD, onderdeel van PCM, dinsdag. De bedrijven hebben afgesproken de krant ook op de computer, televisieschermen in treinen en op gsm's te publiceren. De krant moet 'Dag' gaan heten.

De centrale ondernemingsraad van PCM heeft nog geen positief advies gegeven, maar zou volgens het AD eerst de reacties van PCM-kranten de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad afwachten.

Het initiatief wordt overigens niet gekoppeld aan een bestaande PCM-krant. De woordvoerder wil niet zeggen hoe veel de partijen in het project investeren.

Multimediaal

De PCM-zegsman benadrukt dat het project meer behelst dan alleen een gratis krant. "Prima dat we in het rijtje van Metro, Sp!ts en De Pers worden genoemd, maar dit is echt een multimediaal project.

We willen de consument 24 uur per dag met nieuws bedienen. De gesprekken bevinden zich in een afrondende fase en voor de zomer willen we van start gaan. Doelgroep van Dag is de internetgeneratie, dus mensen tussen de 20 en 40 jaar."

KPN-topman Ad Scheepbouwer wilde alleen zeggen dat zijn concern alleen technische diensten zal leveren, zoals mobiele televisie of sms. "We worden niet samen de eigenaar van een krant. We brengen allerlei technnische instrumenten in om nieuws te verspreiden."