AMSTELVEEN - Bouwbedrijf Ballast Nedam onderzoekt momenteel of het bedrijf op zelfstandige basis toekomst heeft of dat de bouwer aansluiting moet zoeken bij een groter geheel. Dit schrijft De Telegraaf woensdag.

Op dinsdag 11 februari worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. "Alle strategische opties staan open en worden momenteel zonder taboes geanalyseerd", aldus bestuursvoorzitter Rene Kottman.

De bouwer wil met het rapport duidelijkheid verschaffen over de lange-termijn-strategie. Naar aanleiding van vragen van aandeelhouders, heeft het bestuur van Ballast Nedam besloten een rapport te maken waarin wordt geformuleerd waar het bedrijf in de toekomst naar toe wil.

"In het strategisch rapport zullen antwoorden worden gegeven op vragen hoe het bedrijf een grotere schaal kan krijgen. We zijn inmiddels schuldenvrij en gaan dan ook uit van onze eigen kracht", zegt Kottman.

De financiele wereld kijkt er van op. "Als je zo'n onderzoek uitvoert, twijfel je als directie van Ballast Nedam toch op zijn minst een beetje aan het behouden van je zelfstandigheid", aldus een analist.