Albert Heijn gedaagd wegens sportdrankje

AMSTERDAM - Het Limburgse bedrijf Vossen Laboratories daagt supermarktbedrijf Albert Heijn voor de rechter wegens onenigheid over de introductie van een sportdrankje. Dat liet Vossen Laboratories vrijdag weten. Volgens de dagers wil Albert Heijn plots een veel lagere inkoopprijs betalen voor het drankje.

Vossen Laboratories kwam naar eigen zeggen met Albert Heijn overeen dat het supermarktbedrijf de sportdrank Astis in de schappen zou zetten. Daarover zouden de Limburgers met de grootgrutter een exclusieve overeenkomst hebben bereikt.

Kort voor de introductie zou Albert Heijn opeens een 41 procent lagere inkoopprijs willen. Vossen Laboratories eist daarom onder meer een schadevergoeding.

Plug

"De plug is uit ons project getrokken", zo zei een woordvoerder van Vossen Laboratories. "We moeten alle zeilen bijzetten om nieuwe afzetkanalen te vinden." Volgens het bedrijf staan zo'n honderdduizend flesjes met een beperkte houdbaarheidsdatum te wachten op distributie. "De schade loopt in de vele tienduizenden euro's", aldus de zegsman.

Albert Heijn dacht nog in gesprek te zijn met Vossen Laboratories over de kwestie. "Van een overeenkomst is geen sprake. We zijn hier verbaasd over, maar wachten verder af", aldus een zegsvrouw. Het is nog niet bekend wanneer het kort geding over de kwestie dient.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie