Vakbond luidt noodklok om veiligheid Veolia

UTRECHT - FNV Bondgenoten wil dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek instelt naar de veiligheid bij het vervoersbedrijf Veolia. Dat bedrijf verzorgt sinds de ingebruikname van de nieuwe dienstregeling bijna al het openbaar vervoer in de provincie Limburg.

"We maken ons zorgen over de veiligheidsprocedures bij Veolia", zei bestuurster Janny Koppens van FNV Bondgenoten vrijdag. "Tijdens de storm van donderdag bleek het regiecentrum van Veolia opnieuw slecht bereikbaar, nadat een trein op de Maaslijn op een boom was gebotst. Dat kan echt niet."

Gewonden

Door het ongeval raakten enkele personen gewond. "Gelukkig liep niemand zware verwondingen op, maar als er niets gebeurt, is het wachten tot er doden vallen'', meent Koppens. Zij heeft inmiddels een klacht over Veolia ingediend bij de Onderzoeksraad, die wordt voorgezeten door Pieter van Vollenhoven.

"Gisteren was de verkeersleiding van Veolia slecht bereikbaar voor de machinist en het is niet de eerste keer dat wij zulke signalen ontvangen'', aldus Koppens.

"De afgelopen tijd is het ook voorgekomen dat buschauffeurs klappen opliepen, waarna ze geen contact konden krijgen met het regiecentrum. In zijn algemeenheid is het contact tussen de chauffeurs en het regiecentrum belabberd.''

Gebrekkige communicatie

De gebrekkige communicatie tussen de werkvloer en de verkeersleiding is niet het enige probleem waarmee Veolia kampt. "De reizigers worden ook niet goed geïnformeerd door Veolia'', zei Koppens.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie