'Tata Steel wil bod op Corus verhogen tot 600 pence'

AMSTERDAM - Tata Steel zou het bod op het Brits-Nederlandse staalconcern Corus maximaal willen verhogen naar 600 pence per aandeel. Dat schrijft de Indiase krant Economic Times vrijdag.

De krant meldt, op basis van anonieme bronnen bekend met de situatie, dat het bestuur van Tata op zeer korte termijn een gesprek heeft over de te volgen koers. De onderneming is in een biedingsstrijd verwikkelt met het Braziliaanse Companhia Siderurgica Nacional (CSN).

Tata zou het bod in eerste instantie willen verhogen naar 530 pence, en na een reactie door CSN tot maximaal 600 pence per aandeel. Een definitieve beslissing over een verhoging van het bod zou afhangen van een kosten-baten analyse die Tata op dit moment laat uitvoeren, en over de verwachte synergieen die de aquisitie oplevert.

Bod

Tata Steel heeft nu nog een bod uitstaan op Corus van 500 pence per aandeel. De Braziliaanse sectorgenoot CSN heeft 515 pence over voor het staalbedrijf. Wanneer het bod verhoogt zou worden naar 600 pence, zou Tata Corus waarderen op USD 11,1 miljard.

Zowel Tata als CSN kunnen tot 30 januari 2007 hun bod op Corus verhogen, zo maakte de Britse fusietoezichthouder Takover Panel onlangs bekend. Als er vlak voor dat moment geen uitsluitsel bestaat, zal het Corus worden geveild.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie