ING wil deel verzekeringen in België verkopen

AMSTERDAM - De bankverzekeraar ING wil een deel van zijn verzekeringsactiviteiten in België afstoten. Dat het concern vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de afdeling die in aandelen handelt en de activiteiten op het gebied van werknemersverzekeringen.

Het concern heeft het verkoopproces in gang gezet en binnen een jaar moet er een overeenkomst zijn. Bij de af te stoten onderdelen werken ongeveer 840 mensen. De onderdelen behaalden in 2005 premie-inkomsten van 607 miljoen euro. Alle Belgische verzekeringsactiviteiten leverden ING in 2005 1,8 miljard euro aan premie-inkomsten op.

ING wil in België niet langer gebruik maken van tussenpersonen. De bankverzekeraar richt twee nieuwe centra op die de distributie van de overgebleven producten gaan regelen. Daar komen ongeveer 350 mensen te werken.

Positief

Analisten van Rabobank reageerden positief op de aankondiging. "Dit is een goed moment voor verkoop, want winsten op dit soort verzekeringen waren nooit zo hoog'', aldus de marktvorsers. Rabo verwacht dat ING 600 tot 800 miljoen euro kan vangen voor de onderdelen. De analisten vinden het Belgische Dexia de meest logische koper.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie