Topman Air France-KLM uit bestuur Alitalia

ROME - Bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta van de luchtvaartgroep Air France-KLM is uit de directie van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia gestapt.

Spinetta kon zijn positie in het bestuur van Alitalia niet handhaven, omdat de Italiaanse overheid heeft besloten de luchtvaartmaatschappij te privatiseren, verklaarde Air France-KLM woensdag.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft een belang van 2 procent in de Italiaanse branchegenoot. Ze wordt gezien als een mogelijke bieder op Alitalia. Analisten verwachten dat het vertrek van Spinetta uit het bestuur van de onderneming een bod van Air France-KLM waarschijnlijker maakt.

Aandelen

De Italiaanse overheid wil minimaal 30,1 procent van haar aandelen van de hand doen. Air France-KLM heeft eerder aangegeven alleen met Alitalia te willen fuseren als het Italiaanse bedrijf zijn financiën op orde krijgt. Alitalia verkeert al jaren in financiële moeilijkheden en heeft sinds 2002 geen winst geboekt.

Weinig potentiële bieders hebben zich tot nu toe gemeld. De private investeringsmaatschappij Management & Capitali, opgericht door de Italiaanse ondernemer Carlo de Benedetti, overweegt een bod uit te brengen. Ook de investeringsbank Rothschild zou volgens bronnen interesse hebben.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie