Jeugd wil speciale aandacht bank

ENSCHEDE - Banken moeten meer aandacht geven aan jongeren. Zeven op de tien jongeren heeft behoefte aan een website van hun bank die speciaal op hen is gericht. Dat blijkt uit een onderzoek van Newcom Research, dat dinsdag is gepubliceerd.

Het onderzoek van Newcom onder ruim vijfhonderd jongeren tussen 12 en 25 jaar maakt onderdeel uit van een bredere studie naar jongeren en geld. Het deelonderzoek wijst uit dat in de ogen van de jongeren nu slechts twee van de zeven onderzochte banken voldoende bijzondere aandacht geven aan deze doelgroep.

Saldo

Naast een speciale website hebben jongeren ook behoefte aan verschillende manieren om hun saldo na te gaan. Een aantrekkelijke wijze om dat te doen is internetbankieren, vindt 90 procent van de ondervraagden. Ook sms (56 procent), telefoon (51 procent) en MSN Messenger (47 procent) worden daarvoor veelvuldig gebruikt.

Als het om bankieren gaat, hebben jongeren minder behoefte aan een goede creditcard, voordelig rood staan en gemakkelijk mobiel bankieren, zo blijkt uit de studie.

Tip de redactie