REEUWIJK - Werkgevers kunnen hun personeel nu verzekeren tegen geweld. De verzekeraar SEZ keert verzekerden geld uit als die psychische of lichamelijke schade oploopt na geweld.

Directeur Nils Karssens van SEZ denkt onder meer ambulancepersoneel, voetbalverenigingen en portiers als klanten binnen te halen.

De verzekering vergoedt begeleiding als iemand psychische problemen krijgt na bijvoorbeeld mishandeling. Er volgt een uitkering van 34.000 euro bij invaliditeit en 17.000 euro bij overlijden.

Premie

De premie bedraagt voor werknemers ongeveer 1,25 euro per maand, zei Karssens vrijdag. Ook individuen kunnen zich voor de verzekering aanmelden. Zij moeten een premie van ongeveer 2 euro betalen.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, moet de verzekerde wel kunnen bewijzen dat hij het slachtoffer is van geweld, benadrukte Karssens. Dat kan bijvoorbeeld door aangifte te doen bij de politie.

SEZ zegt met de verzekering te zijn gekomen na gevallen van agressie tegen onder meer ambulancepersoneel en werknemers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). "We hebben bekeken of we iets voor hen konden doen."