DEN BOSCH - Supermarktconcern Sperwer, bekend van onder andere Plusmarkt en Garantmarkt, heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Laurus-onderdeel Spar Convenience. De Spar Detaillistenvereniging en het management van Spar Convenience krijgen ook een belang, aldus Laurus donderdag in een verklaring. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Spar Convenience levert aan 260 zelfstandig ondernemers, 284 rijdende winkels en 180 overige groothandelsondernemingen. De groothandelsomzet bedroeg vorig jaar 271 miljoen euro.

De overname is opmerkelijk omdat Laurus en Sperwer tot twee maanden geleden met elkaar overhoop lagen over de verkoop van 95 vestigingspunten. Laurus wilde de winkels eerst graag verkopen, maar later wilde het niet meer tekenen omdat de Ondernemingsraad tegen zou zijn. Uiteindelijk besliste de rechter september dat de verkoop toch door moest gaan. Met de aankoop van Spar Convenience troeft Sperwer onder meer de Spar Detaillistenvereniging en concurrent Sligro af.

/ECONOMIESperwer wil Laurus via rechter dwingen tot winkelverkoopGeldgebrek dwingt Laurus tot opgeven Konmar-droomSpar maakt zich los van Laurus