UTRECHT - Pechhulpverlener Route Mobiel heeft een nieuwe directeur gevonden, nota bene bij de grote concurrent ANWB. Monique van der Sanden (45) was de afgelopen twintig jaar actief voor de ANWB in diverse managementfuncties en gaat op 15 januari aan de slag als directeur van Route Mobiel.

Dat maakte SNS Reaal, waarvan Route Mobiel onderdeel uit maakt, donderdag bekend.

Van der Sanden liet desgevraagd via een woordvoerder weten dat ze geen toelichting geeft op haar opmerkelijke overstap. Ze wordt de opvolger van Michel Dashorst, die ad-interimdirecteur was.

Van der Sanden was tot 1 januari bij de ANWB in dienst. Ze was als directeur Mobile Mobility Services verantwoordelijk voor de ontwikkeling van navigatiesystemen in auto's.

Woelige tijden

De nieuwe directeur van Route Mobiel treedt aan in woelige tijden. Het bedrijf heeft sinds de start in september 2004 bijna 240.000 klanten geworven. Zij stapten veelal over van de ANWB.

Route Mobiel voerde tot voor kort agressief campagne, waarbij de ANWB vrijwel altijd lijdend voorwerp was.

Rechtbank

De beide kemphanen bestreden elkaar tot in de rechtbank. Eind oktober leed Route Mobiel een gevoelige nederlaag voor de rechtbank in Den Haag. Die stelde vast dat Route Mobiel zich schuldig heeft gemaakt aan misleidende reclame en legde een dwangsom op van 100.000 euro per nieuwe overtreding.

De ANWB bracht half november naar buiten dat het 5 miljoen euro claimt bij Route Mobiel, omdat de concurrent te lang is doorgegaan met reclameboodschappen die volgens de rechter niet door de beugel konden.

Juristen buigen zich nog over de mogelijkheid van een tweede schadeclaim, die betrekking heeft op de periode voor de uitspraak van de rechter.