AMERSFOORT - Supermarktorganisatie Schuitema heeft de detailhandelsomzet van de supermarktketen C1000 vorig jaar met 2,4 procent zien stijgen naar 3,9 miljard euro. Het supermarktbedrijf heeft in het afgelopen jaar zes nieuwe winkels geopend en tien kleinere of onrendabele zaken afgestoten. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

De omzet in het vierde kwartaal van C1000 was 935 miljoen euro. Moederbedrijf Schuitema zag de omzet in het vierde kwartaal met 1,1 procent stijgen tot 760 miljoen euro. Schuitema is een dochter van supermarktconcern Ahold, dat een belang van ongeveer 73 procent houdt in Schuitema. "In vergelijking tot de omzetontwikkeling tot en met het derde kwartaal zijn wij tevreden over de omzetstijging in het laatste kwartaal", aldus directeur Bert Roetert in een schriftelijke verklaring.

Overstap

Roetert kwam vorig jaar bij Schuitema aan het roer nadat voorganger Jan Brouwer in april plotseling opstapte. Brouwer werkt nu een eindje verderop in Amersfoort op het hoofdkantoor van Laurus, waar hij in oktober als bestuursvoorzitter aantrad.

Het aantal winkels van C1000 was aan het einde van het jaar 458. Dat is vier winkels minder dan een het einde van 2005. Vorig jaar werden 31 zaken uitgebreid of omgeschakeld en vier winkels werden verplaatst. In de loop van dit jaar worden nog twee voormalige winkels van Konmar verbouwd tot C1000.

De omzet van het bedrijf is iets vertekend door ontvangsten uit onderverhuur die bij de omzet zijn opgeteld. Over 2006 gaat het om een bedrag van 41 miljoen euro. Schuitema publiceert de overige financiële resultaten op 31 januari.