ZAANDAM - Het supermarktconcern Albert Heijn heeft tien winkels van de hand gedaan. Vijf winkels moest de onderneming verkopen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de overige zaken deed de onderneming weg in het kader van een herschikking. Dat maakte Albert Heijn dinsdag bekend.

Albert Heijn kocht vorig jaar een deel van de winkels van Konmar van de noodlijdende concurrent Laurus. Daarvan werden er eind vorig jaar twintig omgebouwd naar Albert Heijn. Er worden dit jaar nog drie zaken geopend. Daarmee komt het aantal supermarkten uit de transactie op 23.

Bij de aankoop van die winkels heeft toezichthouder NMa aangegeven dat er vijf supermarkten weer van de hand moesten worden gedaan. Het gaat om een pand in Almere, twee in Den Haag, een winkel in Zoetermeer en een in Maassluis.

Verder zijn er in het kader van een herschikking nog eens vijf panden verkocht. Vier andere supermarkten staan op de nominatie om verkocht te worden. Albert Heijn wil niet zeggen hoeveel geld het ontvangen heeft voor de winkelpanden.