EINDHOVEN - Een groep van 150 passagiers van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair kwam op nieuwjaarsdag bij Eindhoven Airport voor een onaangename verrassing te staan. Hun vliegtuig naar Engeland was er niet en het vliegveld bleek gesloten.

Omdat de luchthaven telefonisch niet bereikbaar was, wendden veel reizigers zich woensdagavond tot de Eindhovense politie, aldus een woordvoerder. Het vliegtuig, een Boeing 737-800 bleek naar Rotterdam uitgeweken.

Volgens algemeen directeur B. de Boer van Eindhoven Airport is het vliegveld vier dagen per jaar echt helemaal gesloten: op eerste paasdag, de twee kerstdagen en nieuwjaarsdag. "Dat hebben we alle luchtvaartmaatschappijen meegedeeld. Alleen bij Ryanair is dat niet goed doorgekomen", zegt hij.

Donderdag zet de Ierse prijsvechter een extra vliegtuig in om de gestrande reizigers alsnog naar Londen te vervoeren. De passagiers die vanuit de Britse hoofdstad in Rotterdam waren geland, zijn per bus naar Eindhoven gebracht.

Aanvankelijk zou een deel van de in Eindhoven gestrande reizigers op dezelfde manier naar Rotterdam gaan, maar daar is vanaf gezien.

Een woordvoerder van Ryanair kon woensdagavond niet achterhalen wat er vekeerd is gegaan.