GOUDA - De technische dienstverlener Imtech heeft een goed jaar achter de rug. De orderportefeuille groeide naar meer dan 2,8 miljard euro, een toename van 15 procent ten opzichte van 2005. Het bedrijfsresultaat (ebita) komt sterk hoger uit, zei topman René van der Bruggen in zijn nieuwjaarstoespraak voor medewerkers, zo meldde Imtech donderdag.

Over 2007 is de bestuursvoorzitter positief, zonder een concrete verwachting uit te spreken. "Het is prettig te constateren dat de aanwezige winstpotentie in de orderportefeuille van goede kwaliteit is, dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst", aldus de topman.

Overnames

Imtech blijft ook dit jaar zoeken naar overnames, aldus Van der Bruggen. In 2006 groeide Imtech deels door het kopen van bedrijven, die 300 miljoen euro aan de omzet bijdroegen en alle positief bijdroegen aan het resultaat. Een prognose voor de totale jaaromzet geeft Imtech niet. In 2005 werd een omzet behaald van 2,4 miljard euro.

Op eigen kracht groeide het bedrijfsresultaat (ebita) van Imtech vorig jaar rond de 10 procent. De autonome groei van dit resultaat komt uit aan de bovenkant van de groeiverwachting die Imtech eerder afgaf (minimaal 5 en maximaal 10 procent), aldus de onderneming in een persbericht.