AMSTERDAM - Domino's Pizza Enterprises, de Australische uitbater van de merknaam Domino's Pizza in onder meer Nederland, België en Frankrijk, neemt voor een niet nader genoemd bedrag de Nederlandse pizzaketen Al Capone's over. Ook koopt het bedrijf de Belgische keten Alvolo.

Door de overname wordt Domino's in Nederland meer dan 20 procent groter en verdrievoudigt het in omvang in België. Volgens Domino's is de overname in lijn met de doelstelling om het aantal vestigingen in Frankrijk, Belgie en Nederland te vergroten van de huidige 163 tot 1.000.

Vestigingen

Alvolo heeft acht vestigingen in België, terwijl Al Capone's zeventien vestigingen in Nederland bezit. Begin 1998 waren er nog berichten in de Nederlandse media dat Al Capone's een gang zou overwegen naar de toenamelige Nieuwe Markt van de Amsterdamse beurs.

Domino's Pizza Enterprises kocht in juli 2006 voor 8,9 miljoen euro de rechten op de naam Domino's Pizza in Nederland, België en Frankrijk van het Amerikaanse Domino's Pizza Inc. Het Australische bedrijf is ook uitbater van de Domino's Pizza-merknaam in Nieuw-Zeeland en bezig in totaal 620 vestigingen.